Обединените арабски емирства прихванаха и унищожиха балистична ракета по време на

...
Обединените арабски емирства прихванаха и унищожиха балистична ракета по време на
Коментари Харесай

ОАЕ свалиха ракета по време на посещението на израелския президент

Обединените арабски емирства прихванаха и унищожиха балистична ракета по време на посещението израелския президент, заяви Си Ен Ен. Това е третият сходен случай за месеца.

" Атаката не докара до никакви загуби. Останките от балистичната ракета паднаха отвън жилищни региони ", заяви Министерството на защитата на ОАЕ в Туитър. Атаката е поредната срещу страната този месец от подкрепяните от Иран бунтовници хути в Йемен. Хутите удариха с дрон на 17 януари, убивайки трима задгранични служащи в столицата на ОАЕ Абу Даби. Водената от Саудитска Арабия коалиция, която се бори с бунтовниците, отговори с въздушни удари по йеменската столица, при които починаха минимум 12 души. Хутите още веднъж изстреляха ракети на 24 януари, само че ОАЕ ги засякоха с поддръжката на Съединени американски щати. След тази офанзива представител на хутите предизвести, че групата ще ``разшири активността си`` и предизвести задгранични компании да изоставен ОАЕ.

Атаката в понеделник беше осъществена по време на визитата на израелския президент Исак Херцог в ОАЕ. Президентът и обкръжението му не бяха в заплаха и се чака визитата да продължи по проект, сподели представител на израелския президент.
В неделя Херцог се срещна с престолонаследника на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян в Абу Даби и осъди терористичните офанзиви, ориентирани към страната. По-късно в понеделник Херцог би трябвало да посети ревюто в Дубай преди да се върне в Израел.

ОАЕ са член на водената от Саудитска Арабия коалиция, която от години е във война с подкрепяните от Техеран бунтовници хути, които управляват огромна част от Йемен. През 2019 година ОАЕ изтеглиха по-голямата част от войските си от Йемен. Кампанията не съумя да победи бунтовниците, само че нанесе огромни  жертви, опустошения, заболявания и апетит. Съвсем неотдавна Обединените арабски емирства се върнаха към спора, подкрепяйки йеменски групи в горещи точки като богатите на нефт провинции Шабва и Мариб.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР